Pravila o kolačićima

Dobrodošli na mrežne (“web”) stranice www.danposlije.info tvrtke Laboratoire HRA Pharma (dalje u tekstu “HRA Pharma”), OIB 420 792 582 RCS Nanterre, sa sjedištem u Avenue de Paris br. 200, F-92 320 Châtillon, Francuska. Svrha ovih Pravila o kolačićima je da vas upozna s načinima prikupljanja informacija o vama putem kolačića (eng. cookies) i drugih tehnika praćenja kada posjećujete našu web stranicu.

Prilikom vašeg prvog posjeta ovoj web stranici vidjet ćete skočni prozor (eng. pop up) gdje će se tražiti da prihvatite uporabu kolačića. Suglasnost/pristanak o uporabi kolaćića možete povući bilo kad slijedeći upute  opisane u ovim Pravilima o kolačićima.

Možemo promijeniti kolačiće koje koristimo nakon vaše prve posjete web stranici. Ova Pravila o kolačićima će vam omogućiti da uvijek znate tko postavlja kolačiće, u koje svrhe te vam ponuditi načine  da ih onemogućite pa biste ih povremeno trebali provjeravati.

Što su kolačići?

Kolačići su tekstualne datoteke koje sadrže malu količinu podataka koji se pohranjuju na vaš uređaj kada posjećujete web stranicu. Kolačići se onda vraćaju natrag na izvornu web lokaciju kada ponovo posjetite tu lokaciju. Većina web stranica sadrži elemente s više web lokacija tako da kad posjećujete web stranicu, vaš preglednik može primati kolačiće iz više izvora.

Kolačići su korisni jer omogućuju web stranici da prepozna korisnikov uređaj. Kolačići vam omogućuju učinkovito kretanje po stranicama, pamte postavke i općenito poboljšavaju korisničko iskustvo. Također se mogu koristiti kako bi se oglašavanje prilagodilo vašim interesima praćenjem vašeg pregledavanja web stranica.

Privremeni kolačići se automatksi ukljanjaju kada zatvorite preglednik a trajni kolačići ostaju na vašem uređaju i nakon zatvaranja preglednika (na primjer da bi zapamtili vaše koriničke postavke kada se vratite na određenu web stranicu)

Koju vrstu kolačića koristi HRA Pharma i kako njima upravljati?

Ovdje ćete naći opis vrsta kolačića koje koristi  HRA Pharma, povezana poduzeća/podružnice i ugovorni partneri.

Kolačići izvedbe

HRA Pharma koristi analitičke kolačiće pomoću kojih analizira način na koji posjetitelji koriste web stranicu i prati rad web stranice. To omogućava HRA Pharmi da pruži kvalitetno korisničko iskustvo prilagodbom svoje ponude i brzom identifikacijom i rješavanjem mogućih problema. Na primjer, HRA Pharma može upotrebljavati kolačiće kako bismo pratili koje su stranice najpopularnije, koja je metoda povezivanja stranica najučinkovitija i kako bismo shvatili zašto neke stranice primaju poruke o pogrešci.

Također HRA Pharma može upotrebljavati ove kolačiće da istaknemo članke ili usluge web stranice koji bi vas mogli zanimati na temelju vašeg korištenja web stranice. Podaci prikupljeni kolačićima nisu povezani s identifikacijskim podacima korisnika web stranica. Ova web stranica trenutno koristi sljedeće analitičke kolačiće:

Izvor Svrha

 

Dodatne informacije/kako isključiti
Google Analytics / Google Tag Manager Ovi kolačići se koriste za prikupljanje podataka o tome kako posjetitelji koriste našu web stranicu. Ti podaci nam služe za sastavljanje izvješća i pomažu nam da poboljšamo web stranicu. Kolačići prikupljaju nepersonalizirane podatke u anonimnom obliku, uključujući broj posjetitelja web stranice, otkud su posjetitelji pristupili web stranici i koje su stranice posjetili. Za dodatne informacije pogledajte:

http://www.google.com/analytics/terms/de.html https://www.google.de/intl/de/policies/

 

Praćenje možete isključiti ovdje:

<a href=”javascript:gaOptout()”>Google Analytics Opt-out</a>

 

 

Funkcionalni kolačići

HRA Pharma koristi kolačiće kako bismo vam osigurali određene funkcije. Na primjer, kako bismo zapamtili vaše odabire (kao što su vaše korisničko ime, jezik ili područje na kojem se nalazite) ili kako bismo prepoznali platformu s koje ste pristupili web stranici te vam pružili poboljšane i prilagođene  značajke. Ovi se kolačići ne koriste za praćenje vašeg pregledavanja na drugim web stranicama.

Ova web stranica koristi sljedeće funkcionalne kolačiće:

Izvor Svrha Dodatne informacije/kako isključiti
Prijedlog zemlje za preusmjeravanje pomoću usluge MaxMind Country Kako bi se korisnik mogao usmjeriti na njegovu zemlju, zemlja korisnika se određuje i prikazuje kao prijedlog Više informacija:

https://www.maxmind.com/de/privacy_policy

 

Stalni kolačić

 

Sve višejezične web stranice imaju odabir jezika

 

Da bi se otkrio početni jezik provjerava se jezik preglednika

Jezik preglednika se pohranjuje.

Stalni kolačić

 

 

Pohranjivanje suglasnosti za zaglavlje kolačića Da bi se pohranio odabir korisnika o prihvaćanju uputa o kolačićima. Stalni kolačić

 

 

Marketinški kolačići

Marketinški kolačići (ili ciljani kolačići) prikupljaju podatke o navikama pregledavanja vezano za vaš uređaj i koriste se kako bismo oglašavanje učinili relevantnijim za vas i vaše interese. Također ih koriste usluge koje na ovoj web stranici pružaju treće strane, poput gumba “Sviđa mi se” (eng. “Like”)  ili “Dijeli” (eng. “Share”), osim što pružaju traženu funkciju. Treće strane pružaju ove usluge a zauzvrat dobivaju informaciju da ste vi (ili točnije vaš uređaj) posjetili određenu web stranicu. Ove treće strane postavljaju marketinške kolačiće i kada posjetite web stranicu ali i kada koristite njihove usluge i napustite ovu web stranicu.

Ova web stranica koristi sljedeće marketinške kolačiće:

Izvor Svrha Dodatne informacije/kako isključiti
Google (DoubleClick) Ciljane usluge oglašavanja Stalni kolačić
YouTube Ciljane usluge oglašavanja, uključujući praćenje pregleda stranica i prikaza videozapisa Stalni kolačić
Facebook Ciljane usluge oglašavanja Stalni kolačić

 

Korištenje IP adresa i prijava na internet/ web logiranja

Što je IP adresa? To je brojčana oznaka koja identificira vaše računalo na internetu. Vaša IP adresa se može koristiti i za prikupljanje općih demografskih podataka.

HRA Pharma također može koristiti vašu IP adresu i vrstu preglednika za dijagnosticiranje problema s našim poslužiteljem, za upravljanje  njegovom web stranicom i za poboljšanje kvalitete usluga koje vam nudimo.

HRA Pharma može provoditi IP pretrage kako bismo odredili iz koje domene dolazite (npr. Google.com) radi preciznijeg određivanja demografskih karakteristika naših korisnika.

Informacije prikupljene ovim vrstama kolačića i tehnologija ili informacije o korištenju web stranice se ne kombiniraju s podacima o vama iz bilo kojeg drugog izvora.

Opseg pravila o kolačićima

Napominjemo da ova Pravila o kolačićima ne vrijede za web stranice trećih strana koje mogu biti povezane s ovom web stranicom i da nismo odgovorni za njihova pravila o privatnosti.

Kako nas kontaktirati?

Ako imate bilo kakvih pitanja, komentara ili nedoumica u vezi s ovim Pravilima o kolačićima ili načinima prikupljana i obrade podataka na ovoj web stranici, molimo kontaktirajte nas na: dataprivacy@hra-pharma.com ili na Laboratoire HRA Pharma, službenik za zaštitu podataka, Avenue de paris br. 200, 92320 Châtillon, Francuska

Promjene pravila o kolačićima

HRA Pharma može ažurirati ova Pravila o kolačićima i preporučujemo vam da ih povremeno pregledate kako biste bili informirani o tome kako koristimo kolačiće.

Ažurirano u listopadu 2019